3 хиляди лева глоба отнесе пловдивчанин заради дрифт в центъра на Пловдив. Той е наказан с административна санкция 2 години без книжка.

Младежът е бил уловен от органите на реда да пили гуми през юли, минути преди 23:00 часа. Той бил зад волана на БМВ, движейки се по булевард „Марица”. В един момент, навлизайки в кръговото, гумите пропищели, задницата започнала да занася и да излиза пушек. Колата описала дрифтирайки цялото кръгово кръстовище на Водната палата. 

Полицаите тръгнали след БМВ-то и не след дълго било спряно. Водачът бил проверен и санкциониран.

След законовия период младежът се сдобил с наказателно постановление и книжката му била отнета. Недоволен от санкцията, водачът отнесъл казуса до компетенцията на Районен съд. В жалбата си той вписал, че глобата е незаконна и самото деяние недоказано.

По време на едно от заседанията младежът обяснил, че всъщност возилото му е поднесло, а не е дрифтил.

Не такива показания обаче са били дадени от униформените, станали свидетели на екстремната каскада. Те били категорични, че колата е поднасяла нарочно в кръговото, а от гумите е излизал пушек. Свистенето огласяло целия район.

В крайна сметка Районен съд не уважи щенията на младежа. Наказателното му постановление бе потвърдено изцяло. Така водачът остава без книжка за 24 месеца и ще отнесе 3 хиляди лева.