Трима пешеходци са пострадали при инциденти в Пловдив и  Асеновград през изминалото денонощие. Един от виновните водачи е шофирал след употреба на алкохол. 

В 7,00 на вчера товарен автомобил „Шкода“, собственост на 59-годишна пловдивчанка поради невнимание удря пресичащия пътното платно 67-годишен мъж. Пострадалият е транспортиран в болница за преглед и по-късно е изписан за домашно лечение с контузия на гърди, корем и счупване на носа. Алкохолната проба на водачката е отрицателна.

В 18,55 ч на 20 февруари на пешеходна пътека на улица „Македония“ е ударена от автомобил 80-годишна жена. Полицейският екип е установил по надлежния ред, че водачът на БМВ с близо 14 години стаж е шофирал след употреба на 0,64 промила алкохол. Възрастната жена е постъпила в болница за наблюдение с контузия на глава и десен крак.
Инцидентът в Асеновград пък е станал вчера в 18,38. На улица „Цар Иван Асен“  лек автомобил  „Опел астра “ , собственост и управляван от 30-годишен местен жител, при приближаване на пешеходна пътека тип зебра не пропуснал преминаващия пешеходец. Пострадалият, който също е на 30 години бил незабавно транспортиран в УМБАЛ „Свети Георги “ в Пловдив, но е освободен за домашно лечение със счупена китка.

Виновният водач е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, но пробите му са отрицателни. Пред полицейските служители е споделил, че изгубил концентрация по време на шофиране  и видял пресичащия в последния момент. Образувано е досъдебно производство за престъпление .