Опасна пропаст зее на един от завоите по пътя за тракийското светилище Белинташ. Преди около година пътят, който е в района на село Врата, е пропаднал заради силен дъжд. Образувало се е свлачище, което е понесло и част от асфалта. По време на бурята са съборени и няколко трафопоста. Електричеството бързо е възстановено, но не и пътят.

„От тук всеки ден минават страшно много коли. Най-вече туристи – такива, които за пръв път минават от тук. Карат бързо по завоите и може да стане някоя беля. Особено, ако е валяло или пътят е хлъзгав - става като ледена пързалка“, възмущава се местен жител.

Пътят е връзка между Врата, Три могили и още няколко малки родопски махали. Местните, обаче се притесняват основно за туристите, които не познават добре района.

Накрая на асфалтираният участък и на началото на бездната местни са поставили червени флагчета, като се надяват, че така ще привлекат вниманието на шофьорите. Това, обаче не е достатъчно и хората апелират към общината да обезопаси участъка преди да е станало твърде късно.