КАТ - Пловдив вади всички налични технически средства на пътя. Мащабни мерки за превенция на пътни инциденти ще бъдат предприети от органите на МВР през почивните и празнични дни. Униформени и камери ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Това съобщи инспектор Ботьо Гиргинов.

Пътният контрол ще бъде изключително затегнат. Всички технически средства ще дебнат за нарушители на пътя, ще има засилен контрол по скоростните отсечки на територията на града, както и по входно-изходните артерии. Униформените ще спират наред водачите, като съмнителните ще бъдат щателно проверявани за документи и наличие на упойващи вещества.

Особено внимание ще бъде обърнато на паркирането в центъра на Пловдив. По време на Великденските празници Синя зона няма да има под тепетата и напливът от превозни средства ще е голям.

„Мобилизирали сме моторизираните сили, които по-лесно ще могат в трафика да се отзовават на сигналите. Ще се глобяват нарушителите безкомпромисно. Няма да има толеранс към водачите, седнали зад волана без книжка, с наличие на алкохол и дрога, както и с неизправен автомобил. Засилен контрол ще има на входно – изходните артерии. Апелираме към водачите, които ще пътуват извън града – запасете се с вода и гориво. Проверете изправността на автомобилите и оборудването им. Не извършвайте рискови маневри и бъдете толерантни на пътя”, каза инспектор Гиргинов.

През почивните и през празничните дни на територията на Пловдивска област ще се извършват и специализирани полицейски операции, с насоченост към малките населени мета, също на конфликтни и на невралгични места с концентрация на катастрофи или с голям брой констатирани нарушения. 

Цялата полиция на крак по Великден! Всички униформени мобилизирани по улици и моловеВ навечерието на празника ще има ограничения на движението край храмовете