Легнал полицай да бъде поставен на опасния завой, където тази сутрин 21-годишен пиян младеж с БМВ блъсна две коли и се заби в електрически стълб. За това настояват жителите на пловдивското село Калековец. „Отдавна събираме подписка и алармираме, че на този завой се влиза с поне 100 км. Пълно безхаберие от страна на всички институции за поставяне на легнали полицаи, никой не ни обърна внимание”, обясниха пред репортер на TrafficNews хората от селото.

Те разказват, че това не е първият инцидент тук. Преди време млад мъж не е успял да вземе завоя и се е качил на отсрещния тротоар. „Трябва ли да се случи най-лошото, някой да пострада, за да се вземат мерки”, питат те.

Собствениците на двете потрошени коли - Порше Кайен и ДЕУ Матиз, са притеснени заради щетите, но се радват, че няма пострадали хора.

Всички в селото са възхитени от реакцията Краси Георгиев, който е оказал първа помощ на пострадалия. „Той и аз не сме герои, а хора. Повярвайте ми, първоначалната гледка - да разбереш колко хора са, живи ли са, колата по таван, крака стърчат, беше ужасно. И въпреки всичко, този пиян шофьор, ако оживее, дано има правосъдие си поучи заслуженото, защото не ми се мисли, ако имаше невинни жертви от неговата постъпка”, коментира и Мария Георгиева.

Подробности вижте във видеото на TrafficNews:

Мъж от Калековец изкъртил вратата на БМВ-то и помагал на шофьора, докато дойде линейкаКараше толкова бързо, че изпусна завоя, разказаха очевидци

Пиян младеж с БМВ помлял две коли и се спрял в уличен стълб в КалековецСлед инцидента има два счупени крака