Мъж от Калековец е оказал първа помощ на пострадали шофьор на БМВ-то, разказаха пред репортер на TrafficNews хора от селото. Припомняме, малко преди 6.20 тази сутрин на входа от с. Стряма 21-годишен пиян младеж с БМВ 520 губи управление над автомобила си и се блъска в паркирани пред къщите коли-първо в Порше Кайен, после в ДЕУ Матиз, и се спира в стълб с електрическо табло.

Шофьорът, който помете две коли в Калековец, е бил с 2,6 промила алкохол в кръвтаПред наш репортер хората от селото разказаха, че това не е първият инцидент тук

„Караше толкова бързо, че изпусна завоя. Криволичеше по пътя”, разказаха очевидци. След като ударило поршето, БМВ-то се преобърнало по таван и блъснало и другия автомобил. От удара части от колата се разхвърчали и счупили прозореца на близката къща.

Пръв на помощ се притекъл живеещ наблизо мъж. Съпругата му път се обадила на тел. 112, за да повика помощ. Докато дойде линейката, мъжът изкъртил вратата на БМВ-то, оказал първа помощ на младежа и стоял до него до пристигането на медиците.

По чудо при инцидента няма жертви. Собственикът на къщата, пред която стана катастрофата, е трябвало да тръгне 5 минути по-рано за работа. „Не искам да си помислям какво щеше да се случи, ако не беше закъснял”, коментира съседка.

По информация на TrafficNews 21-годишният водач на БМВ-то е от село Стряма. На място са пристигнали неговите родители, които са го придружили до болницата.

Пиян младеж с БМВ помлял две коли и се спрял в уличен стълб в КалековецСлед инцидента има два счупени крака