Полицията подхвана случая с опасното шофиране на автомобил, взет по наем в Пловдив. Както TrafficNews писа, жители на Пловдив са подали сигнал на 112, че малко след 1 часа през нощта на 6-ти септември са станали свидетели на изключително безразсъдни маневи на шофьор, който едва не блъснал няколко спрени автомобила на бул. "Свобода" в Пловдив.

Те поясниха, че автомобилът е дрифтирал, и са били събудени от шума, произведен според тях от каране с ръчна в завоите.

"Около 1:14 през нощта, автомобилът щеше да събере пет коли, паркирани под блоковете ни на бул. "Свобода" в близост до УМБАЛ "Св. Георги". Беше кола под наем от "Спарк". Звъняхме на спешен телефон 112 и на фирмата за отдаване на коли под наем, за да потърсим съдействие за безумното шофиране, което продължи над 20 минути. Събраха се хора от кооперациите и тръгнахме да търсим колата. Намерехме е оставена в кв. "Смирненски". Става дума за Hyndai Kona с номер СВ5205РВ. Нека тези, които са я карали да си понесат последствията", разказа пловдивчанин пред TrafficNews.

По думите на мъжа, шофьорът е правил изключително опасни маневри, дрифтирал е с опъната ръчна спирачка на завои. 

"Целият булевард "Свобода" е нашарен от гуми. Влизаше в завой с много висока скорост и едвам овладяваше колата. Слязохме да видим какво става и го заварихме да кара на зиг-заг в насрещното", разказа още пловдивчанинът. 

Репортер на TrafficNews потърси позиция и от фирмата, отдала кола под наем, откъдето съобщиха, че автоматична система е засякла опасното шофиране с автомобила и профилът, от който е наета колата, е деактивиран.  От "Спарк" уточниха, че разполагат с автоматизирана система за засичане на потребители, които имат опасно пътно поведение.

Среднощни дрифтове вдигнаха накрак пловдивчани, издириха колата - оказа се под наем!Целият булевард е в следи от гуми

 

"Системата отчита множество фактори, сред които превишена скорост, опасно пътно поведение и модели на шофиране. При отчитане на нарушение, системата автоматично деактивира акаунта на потребители с подобно поведение, и те повече нямат достъп до услугата и колите. Информацията от автомобилите се получава в реално време и системата действа веднага. За конкретния случай сме извършили пълна проверка на данните от движението на автомобила в този времеви период. Отделно е направена и инспекция на колата от наш екип. Данните показват, че профилът на този потребител вече е бил деактивиран от системата автоматично. Разбира се, оставаме на разположение и ще съдействаме на органите на МВР, ако ни потърсят, както винаги до сега", разказват от фирмата. 

По думите им шофираният автомобил е електромобил, който не издава силен звук на двигателя и не разполага с ръчна спирачка, но нарушения наистина са засечени.