Среднощни дрифтове вдигнаха на крака пловдивчани. За това сигнализираха жители на града. Хората били събудени от силни звуци на форсиране на кола. 

"Около 1:14 през нощта, автомобилът щеше да събере пет коли, паркирани под блоковете ни на бул. "Свобода" в близост до УМБАЛ "Св. Георги". Беше кола под наем от "Спарк". Звъняхме на спешен телефон 112 и на фирмата за отдаване на коли под наем, за да потърсим съдействие за безумното шофиране, което продължи над 20 минути. Събраха се хора от кооперациите и тръгнахме да търсим колата. Намерехме е оставена в кв. "Смирненски". Става дума за Hyndai Kona с номер СВ5205РВ. Нека тези, които са я карали да си понесат последствията", разказа пловдивчанин пред TrafficNews.

По думите на мъжа, шофьорът е правил изключително опасни маневри, дрифтирал е с опъната ръчна спирачка на завои. 

"Целият булевард "Свобода" е нашарен от гуми. Влизаше в завой с много висока скорост и едвам овладяваше колата. Слязохме да видим какво става и го заварихме да кара на зиг-заг в насрещното", разказа още пловдивчанинът. 

Мъжът напомня, че при наемане на кола, всеки предоставя данни, и в този смисъл трябва да се идентифицира наемателят и да бъде санкциониран. 

От TrafficNews изпратихме запитване към фирмата за рентакар.