Линейки, пожарни, полицейски коли – стоят на прелез и чакат да мине влакът! Макар пловдивчани да са свикнали с тази гледка покрай прелезите на бул. „Копривщица”, това не я прави по-малко абсурдна.  

Дали тези минути, които пожарната, или една линейка, трябва да чака няма да се окажат фатални? Тези отговори не се задават, защото понякога отговорът може да бъде ужасяващ.

Има две връзки към район „Западен”, едната е през прелезите, а другата през Коматевския възел. Тапите в града обаче правят така, че шофьорите на колите със специален режим на движение да предпочитат да рискуват да хванат  прелеза, отколкото да обикалят откъм бул. „Хаджи Димитър”.

Има ли надежда линиите по бул. „Копривщица” да бъдат повдигнати?

Градските власти и НКЖИ са „умерени” оптимисти за огромния проект, който е за над 150 млн. лева . Засега той не е намерил финансиране през този програмен период, но надеждите са това да се случи в следващата доза европейско финансиране. Повече е от ясно е обаче, че този проект няма да започне в следващите 5 години.

Какво включва той – вижте в линка:

Иван Тотев: Ако НКЖИ вдигнат прелезите - изграждаме кръгови, паркинги и алеи СНИМКИГрадоначалникът заяви, че от Общината са готови да действат при реализация на естакадата