17-годишен и без книжка яхна автомобил с марка „БМВ “ и самокатастрофира. Инцидентът е станал вчера, в село Куртово Конаре. В хода на извършената проверка , полицяйски служители от районното управление в Стамболийски са установили , че водачът управлява МПС, което е чужда собственост и е с влязло в сила наказателно постановление.  

Срещу нарушителя е започната проверка за престъпление.

Междувременно, в Пловдив и региона, са задържани трима души, седнали зад волана след употреба на наркотици и алкохол.

Първият случай е от вчера, когато около 16:40 часа, на кръстовището на улица “Славееви гори “ и „Димитър Талев“ при извършване на проверка, служители на реда от Пловдив са задържали 23-годишна жена от Асеновград, шофирала под въздействие на наркотици.  Жената управлявала лек автомобил „Фолксваген“, а драг чек тестът и отчел употреба на амфетамин.

Образувано е бързо производство.

За шофиране след употреба на марихуана е задържан и 26-годишен водач на „Мазда“. Пловдивчанинът бил спрян за проверка от пътна полиция на улица „Спартак“ в село Белащица.

Работата и по двата случая продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.

В село Бегово, пък 60-годишен местен жител е задържан да шофира след употреба на алкохол. Това установили при проверка полицейски служители, след като изпробвали водача с дрегер алкотест. Пробата му отчела 1,58 промила. Образувано е бързо производство за престъпление.

Снимка: илюстративна