Зоопаркът в Пловдив може да бъде отворен до края на 2018 година, съобщи днес кметът Иван Тотев. 

Градоначалникът увери, че са направени срещи с изпълнителя и надзорната фирма, които са поискали 1 седмица заради отпускарския сезон. След 10 септември започва подготовка по издаване на акт 11. Средата на септември се очаква работниците да влязат в зоната до Гребната база и да продължат работата си по договор. 

"Целта ни е максимално бързо да завършим обекта. Оптимист съм, надявам се преди Нова година всичко да е напълно готово", коментира Тотев сроковете за финализиране на зоопарка.

Между готовия обект и пускането на посетители в него обаче ще има период от около 2 месеца, заради необходимата климатизация на животните. Тепърва предстои да бъдат осигурени обитателите на зоопарка. Половината от тях ще минат през обществена поръчка, посочи Тотев. Припомняме, че две процедури за доставяне на животни през изминалите години останаха без нито един кандидат. 

Кметът посочи, че администрацията изчаква и развръзката с жалбата на еколозите, придвижена до Административния съд в София, оспорваща спечеленото дело на Община Пловдив. "Надяваме се максимално бързо и тази пречка да бъде разрешена", лаконичен бе Тотев.