Днес искаме да ви срещнем с актьорите Весела Бабинова и Бойко Кръстанов. Повод за разговора ни е новата постановка в Малък градски театър "Зад канала" - "Празникът" на режисьора Явор Гърдев.

Тя е зодия дева, завършва езикова гимназия, учи една година философия, но в крайна сметка се оказва в класа по актьорско майсторство на проф. Пламен Марков.

През 2012 година получава наградата "Аскеер" за "Изгряваща звезда" за ролята си на Коля Лебедушкин в спектакъла "Нощна пеперуда". В киното я видяхме в ролята на Мария във "Вездесъщият". А скоро я видяхме и в телевизионния сериал "Денят на бащата".

Той е стрелец, завършва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. Получава "Аскеер" през 2014 г. за ролята на Гичо във "Възвишение" от Милен Русков, драматизация Иван Добчев и Александър Секулов, постановка Иван Добчев, Драматичен театър "Николай О. Масалитинов" – Пловдив в категория "Изгряваща звезда". Спомняте си го от филма "Лов на дребни хищници" и от сериалите "Стъклен дом" и "Под прикритие".

Двамата са приятели от деца, но професията ги събира и на сцената. Обичат да пътуват, а вместо романтична вечеря предпочитат да отидат на концерт. В разговора с тях разбрах, че единственият път пред тях е актьорската професия, на която са изцяло отдадени. Не отричат, че шизофренията е движещата сила в сферата, в която работят.

А дали се виждат като носители на "Оскар"? Ние смятаме, че всичко е възможно и им пожелаваме успех и на добър час на премиерата на "Празникът". Двамата талантливи млади актьори ви канят на 29 и 30 март в Малък градски театър "Зад канала".