19-годишният Петър Маринов от Карлово, който е преживял инцидент с цивилни полицаи, застана пред камерата на TrafficNews.bg и разказа какво се е случило в нощта на 22 март в центъра на града. По неговия и по разказа на баща му момчето е било обект на проверка за наркотици от цивилни полицаи. Докато преминавал през центъра на града е бил спрян от двама цивилни полицаи, легитимирали се със значки. Петър обаче не им е повярвал, че става въпрос за служители на реда, изплашва се, че ще бъде обран и тръгва да бяга. След като го настигат двамата полицаи го повалят на земята.
 
Момчето има инсулинозависим диабет и стресът от случващото се му влияе зле на състоянието. Защитната реакция в този случай е била да ухапе един от цивилните полицаи. Свидетели на случващото се са били други двама полицаи с униформи. След като поставят белезници на Петър го отвеждат в районното полицейско управление в Карлово.
 
От Прокуратурата коментираха, че случаят е възникнал в резултат на проведена специализирана полицейска операция по превенция за притежание и разпространение на наркотични вещества. Полицейските служители са се представили на момчето, то е видяло техните карти за легитимация, служителите са били цивилни. Неговата реакция е била да побегне. В резултат на това полицейските служители тръгват след него с цел да бъде задържан и да бъде установена самоличността му. Няма данни за това, че момчето е носело или употребявало наркотични вещества. Проверката е била рутинна на абсолютно произволен принцип. Полицаите са се легитимирали, поискали са неговите документи за самоличност, след което е извършена справка в дежурната част. 
 
Ето и пълния разказ на пострадалия, неговия баща и наблюдаващия прокурор по делото Димитър Димитров: