Инцидентът с падането на 11-годишното дете във водите на водопада Сучурум не е заради опит за селфи на опасното място. "Децата са се любували на природата, обяснили са, че по екопътеката, където са били изведнъж е придошла голяма струя вода. Двете момиченца са опитали да спасят детето ми, но то е паднало във водата". Така майката на 11-годишното момиче от Карлово Мая Панайотова разказа опасната ситуация, при която дъщеря й е полетяла в бурните води на водопада.

Днес на специална церемония бяха наградени четиримата мъже спасили живота на 11-годишното момиче. Смелчаците получиха от кмета на града Емил Кабаиванов и директорът на ОД на МВР Пловдив комисар Атанас Илков отличителните златни значки с лика на Апостола на свободата. Ефрейтор Никола Върбанов от 61-ва Стрямска механизирана бригада, спортистът и треньор по борба Тони Танчев и полицейските служители Симеон Иванов и Ивайло Свиленов от Карлово са участвали в спасяването на живота на 11-годишното момиче.

Първи в ледените води на водопада влиза Тони Танчев. Заедно със свои приятели е бил на разходка край реката. В един момент вижда тялото на детето в бурните води и без да се замисля се хвърля, за да го спасява. "Беше се създала суматоха от момичетата и направо влезнахме, просто някакъв инстинкт може би, няма време да се мисли, точно в такава ситуация, всичко стана много бързо", разказа героят от опасната случка на 10 март. Първото, което е видял след като тялото е открито във водата е безжизнено тяло. Тази картина ще стои запечатана в съзнанието ми, както и моментът, в който момичето започна да диша, обясни 29-годишният мъж.