В Карлово беше кулминацията на тържествата, посветени на 180-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски .

На площад „Васил Левски” беше изнесено знамето на Карловския революционен комитет и бяха поднесени венци и цветя пред бюста на Апостола. В присъствието на държавния глава Румен Радев и военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, се проведе тържествената заря проверка.

„Приживе Левски вече е мит, а бесилото му се превръща в българското разпятие, предвестник на възкресението ни. Преди 180 години тук в Карлово се ражда Васил Иванов Кунчев, безправен, но непокорен. Той ще извърви пътя до свободата преди другите, заради другите. Казват, че историята крачи неумолимо, но понякога нейното безвремие трае векове. Нужни са хора с много кураж, които да я уловят за ръка и да я измъкнат от калта. Малцина са призвани и един от тях е Апостола, сред онези, които ускоряват хода на историята“, заяви държавният глава.

На площада в града бяха посрещнати рекорден брой участници в традиционния национален туристически поход "По стъпките на Апостола”.