"Ще ти разбия главата в земята."

"Помни ми думите, к*рво, забъркала си се с грешния човек"

"От днес животът ти се обръща на 360 градуса и ще живееш в страх всеки ден"

Тези и други цветни и нецензурни изрази изля по адрес на репортера на TrafficNews.bg Аида Бурнучян близък на търговеца на черно на хапчетата "Модафинил" от Студентски град Мартин Бакърджиев. 

В свое разследване тя разкри опасен бизнес с таблетки, които се изписват само със специална рецепта, но се търгуват на черно в Студентски град в столицата.

"Взимаш таблетка "Модафинил" и поне денонощие си кукуряк", хвали стоката си в социалните мрежи един от продавачите.

Хапчето, с което се лекува тежкото заболяване нарколепсия, може да държи будни и пълни с енергия младежите, които се готвят за студентски изпити или тежки купони. Твърди се, че след приема му, човек има енергия поне 48 часа без да е нужен сън. 

След отправените закани, репортерът ни подаде жалба в полицията, а ГДБОП започна разследване на случая. 

Цялото разследване вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Съвсем друго мнение за приемането на "Модафинил" има обаче специалистът по нервни болести доцент Росен Калпачки.

"Това е лекарство с тесен спектър на действие. Определен контингент болни трябва да го пият, но ви никакъв случай не може да се взема безразборно, нито пък да се играе с дозата. Ако няколко дни го пиете, със сигурност ще имате психични проблеми. Ако пък останете без сън една седмица, вероятно ще умрете", категоричен е  специалистът. Той предупреди, че модафинилът е основно лекарство за лечение на специфични заболявания на нервната система, предимно нарколепсия. Категоричен е, че лекарството е опасно, защото води до пристрастяване.

"Да се продава подобно хапче на черно, а и от хора, които са призвани да ни дават лекарства по съответния ред, е абсолютно недопустимо. Аз лично съм сащисан, защото не знаех въобще за такава практика. Младите хора злоупотребяват с много опасни неща", споделя още доц. Росен Калпачки.

Модафинил – хапче кукуряк търгуват на черно в Студентски град ВИДЕОTrafficNews.bg разкри как продавач в аптека предлага в нета опасното лекарство без рецепта

След като екипът ни отиде с явна камера при "дилъра на хапчета", видимо сконфузен, той обеща повече да не продава модафинил. Негови колеги обаче продължават да търгуват на черно хапчета, чиято употреба крие куп рискове.

TrafficNews.bg алармира всички институции, които имат отношение към опасния бизнес, за да не се стигне до нещастен случай.

А ето как изглежда човека и чата със заканите между него и нашия репортер.