Петър Низамов - Перата остава в ареста. Това реши съдът в Асеновград, който днес разгледа жалбата на Низамов срещу мярката му за неотклонение "задържане" под стража. Адвокатът на Низамов представи нови доказателства в съда, сред които статии и коментари от различни медии, в които се виждало каква е обществената нагласа по случая.

Освен това беше представен и видеозапис от инцидента, при който Перата влезе в конфликт с телевизионен оператор. Низамов определи решението на съда като позорно. Той ще може да го обжалва най-рано след 15 дни.

Подробностите по тази и още новини ГЛЕДАЙТЕ в нашия ОБЗОР:

18-годишната майка, която удуши бебето си в Стамболийски, остава в ареста. Това реши съдът в Пловдив. При разпита Гергана Благоева е направила пълни самопризнания. Обяснила, че е напъхала чорап в устата на дъщеричката си, защото тя повръщала. Бебето на година и 10 месеца е починало от задушаване. Срещу майката е повдигнато обвинение в умишлено убийство на малолетно лице. Тя може да получи наказание от 15 години затвор до доживотна присъда.  ВИДЕО по случая ГЛЕДАЙТЕ ТУК.

Тежка катастрофа на пътя убиец Пловдив-Асеновград. Моторист се вряза в лек автомобил на изхода на областния град. Инцидентът стана днес около обяд. Шофьор на алфа ромео, движещ се в посока Асеновград, предприел ляв завой към близка бензиностанция. В същия момент в задната лява врата на автомобила се ударил моторът на 23-годишен мъж. Пострадалият е откаран в УМБАЛ „Св. Георги”. Той е с фрактура на таза. Още по тази тема четете ТУК.

Телефонните измамници, които взимат пари от възрастни хора, измислят нови схеми. 81-годишен мъж от Пловдив хвърли плик с 900 лева през балкона, след като бил изигран със сложна история. В няколко поредни обаждания той бил потърсен от фалшив хирург, след това от фалшив полицай, който пък обяснил на пенсионера, че е жертва на опит за измама. В крайна сметка всички разговори се оказали част от сложна схема, след която мъжът се простил с парите си. Подробностите четете ТУК.

Около 50 милиона лева са необходими, за да се осъществи първия етап за водоснабдяване на Пловдив от язовир Въча. От десетилетия пловдивчани се надяват чиста планинска вода да потече в чешмите им, но това така и не е станало до днес. Проектът е съживяван няколко пъти, но все още не е реализиран. От Регионалната здравна инспекция посочват, че питейната вода в Пловдив в момента е с добри показатели. Много пловдивчани обаче не смятат, че водата в чешмите не е качествена. Проектът за водоснабдяване от „Въча” обещава по-евтина и качествена вода за пиене. Не е ясно обаче кога и дали той ще стане факт.