"Майки и бащи за децата си" скандираха родители в над 20 български града. Те издигнаха послания срещу Националната стратегия за детето, въпреки че премиерът Бойко Борисов разпореди преди дни да се спре работата по документа.

"Децата да остават на родителите, а не да се отнемат дори при сигнал на неправителствена организация", призова една от протестиращите.  

В Пловдив родители направиха шествие от Римски стадион, преминаха през Главната улица и стигнаха до площад Централен в града. Според родителите при приемане и прилагане, Стратегията за детето би се отразила пагубно върху българското семейство и обществото ни като цяло. 

Мненията на родители, които протестираха в Пловдив - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Според родителите Националната стратегия за детето е написана в разрез с Конституцията. Протести има в над 20 града на страната. В същото време социалният министър Бисер Петков заяви, че няма нормативен документ или проект, който да цели отнемането на децата от техните родители и от техните биологични семейства. 

Според родителите обаче Стратегията е спряна за работа, но все още не е отхвърлена.

Бойко Борисов нареди: Спирате работата по проекта на Стратегията на детето!От МТСП твърдят, че целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства

Бисер Петков готов на преговори: Ще редактираме стратегията за детето до компромис!Социалният министър е категоричен, че Националната стратегия за детето трябва да бъде приета