"Като махнаха тротоарите, дървото се оголи и падна. Добре, че не уби някого. За щетите не знаем, ще търсим Общината", това каза основният потърпевш от падналото върху кооперация в центъра на Пловдив. Клоните са опрели в терасата на мъжа и за нанесли щети по фасадата на първия и втория етаж. Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът стана тази сутрин на ул. "Хъшовка", която и в момента е в ремонт. 

Пловдивчанинът в момента сам разчиства тежки дървени отломки от балкона си. Падането на дървото е скъсало множество кабели в района, като това е оставило хората в квартала без интернет и телевизия. Дървото вече е демонтирано и нарязано на части. 

Все още обаче не е ясно кой ще поеме отговорността. Фирмата изпълнител на ремонта, част от 22-милионния проект по "Региони в растеж", скоро приключи с подмяната на асфалтовата и тротоарната настилка в района. Възможно е да е засегната кореновата система на падналото дърво. На пръв поглед то е изсъхнало, а короната му е преминала санитарна сеч. 

Вижте още за инцидента тук: 

Дърво падна върху кооперация в центъра на Пловдив СНИМКИЕкипи се опитват да обезопасят района

Припомняме, че подобен инцидент с висок бор имаше преди няколко седмици в Аджисан махала, която се ремонтира по същия проект:

11-метров бор се стовари в центъра на Пловдив, по чудо няма жертви СНИМКИИнцидентът е станал на улица „Георги Мамарчев“, която е в ремонт