Пловдив получи пет номинации в различни категории на Годишните награди в туризма за 2017, организирани от Министерство на туризма. За поредна година градът под тепетата се отличава в конкурса. Огромният запас от история и култура е донесъл на Пловдив и пловдивчани редица престижни титли през годините.

Наш екип провери какви са мненията на пловдивчани за номинациите и заслужава ли градът ни да стане „Най-добрият град за живеене”.

Разбира се, всеки от анкетираните застана зад идеята Пловдив да се окичи с престижния приз. Като причини пловдивчани изтъкнаха спокойният живот, богатата културна история и бързите темпове на развитие.

Какво още споделиха пред камерата ни хората, вижте във ВИДЕОТО:

Сега е моментът да покажем, че Пловдив не само очарова посетители от цял свят, но е и гордост за жителите си! Нека ЗАЕДНО добавим още една перла, която да блести в короната му!

Можете да подкрепите Пловдив в надпреварата, като дадете своя глас в следните категории:

· Категория „Туристическа дестинация 2017“

http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/

· Категория „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“ http://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/

· Категория „Туристическа атракция/обект“ – номинация за обекта Античен театър на Филипопол

http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/

· Категория „Туристическо събитие“ – номинация за Дефиле на младото вино http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/

· Атракциите на град Пловдив, както и тези от региона са включени в категорията „Изборът на българите“. Можете да подкрепяте Античен театър на Филипопол, Етнографски музей, Исторически музей и Археологически музей на следния линк: http://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/

За реален глас ще се счита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Повторно подадените гласове от същия IP адрес ще се считат за недействителни.

Гласуването продължава до 10 декември 2017 г.