Пешеходна ли е пешеходната пътека на бул. "Марица" в Пловдив? Ако се съди по снимките, които ни изпратиха наши читатели, както и видеото, заснето от тях, тя се е превърнала в паркинг. Става въпрос за алеята срещу Водната палата, на която редовно собственици на возила решават, че могат да си ги оставят там - без да се съобразяват нито с пешеходците, които няма откъде да минат, нито с правилата.

"Толкова ли е трудно поне едни колчета да сложат, за да се спре това безобразие?", пита наша читателка и от думите й разбираме, че нито забележките, нито молбите на хората, които живеят и се разхождат тук, не помагат. Нещо повече - няколко пловдивчани са били заплашени от нарушителите, а един от тях - този с дачията, е щял да мине през краката на пловдивчанин и сина му и е отправил директни заплахи, че ще го застреля, ако снима.

"А собственичката на фолксвагена всеки божи ден е на алеята", твърди друг пловдивчанин.

Както се казва, наглостта никога не е сама...

Ще отправим запитване към компетентните органи по какъв начин най-ефикасно би могло да се спре това безумие на бул. "Марица". А дотогава тези, които хем нарушават, хем заплашват - да се видят: