Пампорово беше домакин на едно от най-големите събития в зимните спортове – Интерски конгрес. Той се провежда веднъж на четири години, а тази година домакин беше България. Във форума участваха най-добрите ски  инструктори и експерти от цял свят. Целта му е да популяризира зимните спортове, да промотира развитието на ски курортите, както и на туризма като цяло.

Над 1100 делегати от 6 континента участваха в мащабния Международен конгрес на Интерски в Пампорово. 

В програмата бяха включени лекции  за обмен на опит в различни направления – алпийски ски, ски бягане, сноуборд, свободен стил, телемарк, обучение на хора с увреждания, както и специални вечерни демо сесии.

Вижте атмосфера от нощните спускания и спектакъла, с който беше закрито събитието във видеото на TrafficNews.bg:

 

Конгресът беше открит със спускане на звезден отбор от някои от най-големите спортни звезди на България, сред които Екатерина Дафовска, Радослав Янков, Александра Жекова,  Румяна Нейкова и Йордан Йовчев. Най-добрите ски учители от България направиха блестящо представяне на пистите в зимния курорт. 

Интерски конгрес 2019 избра финландския курорт Леви за домакин на следващата си среща през 2023 година. Делегатите гласуваха за курорта отвъд Полярния кръг и с 22 срещу 13 гласа го предпочетоха пред австрийския Кицбюел. 

По време на конгреса, над 130 деца от Смолян и Чепеларе  получиха първите си уроци под ръководството на най-добрите ски учители от цял свят.