Иван Костов отрече да е плагиатствал за книгата си от бившия главен прокурор Никола Филчев

Бившият премиер представи в Пловдив своите „Свидетелства за прехода"

Пловдив
17.04.2019 19:10 1114 1

Бившият министър-председателя (1997-2001 г.) и настоящ директор на Центъра за анализ и управление Иван Костов представи в Пловдив книгата си „Свидетелства за прехода“. Четивото се превърна в едно от най-очакваните книжни събития на българския пазар още с излизането и от печат. Мемоарите се появиха на 11 април, а на същата дата в зала „Концертна” на Централен военен клуб в София се събра рекордна публика за представяне на книга. А в Пловдив десетки читатели и привърженици на бившия министър председател се събраха в зала "Съединение" на Историческия музей в Пловдив, за да получат лично от него автограф.

В центъра на мемоарите си Иван Костов поставя страната и процесите, през които тя преминава до поканата за започване на преговори за членство в Европейския съюз в края на 1999 г. По този начин 47-ият премиер създава важен исторически документ, даващ началото на нов, необходим, макар и закъснял разговор за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на България.

Бившият премиер отрече в книгата си да е плагиатствал с цитати от бившия главен прокурор Никола Филчев. Преди дни бившият обвинител номер едно упрекна Иван Костов, че е преписал цели страници от негови статии и книги по наказателно право, а след това ги е включил в своите мемоари, без да го цитира като автор.

Коментарът по темата вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ:

След Пловдив следва премиерата на книгата в Стара Загора на 18 април, на 23 април - във Варна, на 24 април - в Бургас. Достъпът до събитията е свободен за всеки, който проявява интерес към най-драматичното десетилетие на българския преход, изиграло основна роля за развитието на България.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
1 Коментара
Сортирай по
коментар

хахаха 20:10, 17.04.2019

г-н Костов и той "жертва" на комунистите, а? Със стотици хиляди левчета в КТБ, той, баща му, дъщеря му, а? И тия луди седесарчета на опашка за книгата му, ахаха!

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина