29-годишният Тони Танчев е героят, спасил 11-годишното дете, което вчера следобед падна във водите на Стара река край Карлово. Заедно със свои приятели младият мъж е бил на разходка край водопад „Сучурум“, предаде репортер на TrafficNews.bg Изведнъж той чува писъци, а малко след това вижда как във водите на водопада се носи детска раница. Малко след това вижда тяло на дете.

С риск за живота си на мига Тони и един от неговите приятели се хвърлят във водата и спасяват момичето. Веднага й правят изкуствено дишане. След като детето идва в съзнание викат линейка и полиция.

Още за преживеният ужас и разказа за геройската постъпка, вижте във видеоматериала:

Опит за селфи – това е една от вероятните причини, довели до падането на 11-годишното момиченце от скалата над водопад Сучурум край Карлово в неделя. Детето първоначално е паднало във водите на реката, които са го повлекли във водоема на водопада.

„Мястото е много опасно и екстремно. Често деца ходят там. Получавали сме сигнали за такива, които са отишли, като в повечето случаи, те отиват там, за да си направят селфи. Може и това да е причината трите деца да са отишли там. Все още децата не са дали обяснение“, заяви директорът на ОД на МВР Пловдив Атанас Илков на днешна пресконференция. 

В момента на инцидента край водопада е имало две двойки, които са били на излет. Младите мъже забелязали раницата на детето във водата, а след това и самото тяло. Единият от 29-годишните мъже е извършил опит да спаси детето, като се е гмурнал във водите. През това време неговата приятелка веднага е позвънила на спешния телефон 112.

При изкарването на тялото на момичето от водата, младият мъж не е установил жизнени функции. През това време е пристигнал и патрул на полицията, като единият от униформените заедно с младите мъже веднага са започнали процедури по реанимация. Благодарение на бързата им реакция, детето е върнато към живота. С пристигнала на място линейка, то незабавно е откарано в карловска болница, а оттам след преглед е транспортирано в УМБАЛ „Св. Георги“.

Междувременно спътниците на пострадалото момиченце – две нейни връстнички, са побягнали към гората от страх. Едното е позвънило на майка си, за да ѝ разкаже за случилото се. Жената от своя страна веднага е сигнализирала майката на пострадалото дете. Тя незабавно е пристигнала край водопада и е разказала на полицаите, че има още две деца в Балкана.

От МВР веднага са сформирали спасителна група, която да издири децата. След 30-40 минути обход, двете момиченца са били намерени върху висока скала. Униформените са свалили децата и са ги откарали в Карлово. И трите деца са без опасност за живота. 

„Мястото е много опасно и екстремно. Често деца ходят там. Получавали сме сигнали за такива, които са отишли, като в повечето случаи, те отиват там, за да си направят селфи. Може и това да е причината трите деца да са отишли там. Все още децата не са дали обяснение“, заяви директорът на ОД на МВР Пловдив Атанас Илков.

Във видеорепортажа са използвани кадри на TrafficNews.bg и Блиц.