Годеникът на Милена, обвинен в убийството й, водел любовна кореспонденция с друго момиче. Открити са чатове в социалните мрежи между Илиян Рангелов и друга жена, които съдържали цинични намеци и сексуални въпроси.  Това разказаха близките на жертвата пред съдебната зала. По думите им Рангелов изпитвал нечовешка ревност към Милена, но в същото време флиртувал с други момичета.

„Аз съм колежка на Милена. Аз първа й звънях, за да питам защо закъснява за работа. Още на второто позвъняване Илиян ми вдигна и ми каза „Повече няма да видиш Милена”, след което ми затвори. Няколко минути по-късно разбрах, за случилото се. Още тогава знаех, че е Илиян. Той постоянно е притесняваше, следеше, ревнуваше. Първа си тръгваше, за да не я чака Илиян. Тя  ми е споделяла, че той й изневерява. В същото време той я обвинява, че тя му изневерява, прави скандали. Дали от страх или нещо друго, тя не поглеждаше дори други момчета”, разказа приятелка на Милена.

От думите й става ясно, че преди връзката си с Милена, Рангелов е живял с момиче от Кричим. Взаимоотношенията са им били същите – ревност и скандали.

В същото време близки на семейство Диневи разкриха, че агресията на Илиян била наследствена. Преди много години, неговият дядо е лежал в затвора за опит за убийство. Той бил пиян и наръгал жена си с нож няколко пъти. въпреки това ,  бабата на Илиян -  Иванка, която бе свидетелка по делото, го защити в съда. 

Семейството на Рангелов за пореден път запазиха мълчание,  посъветвани от защитника на сина им. На няколко пъти обаче думите „ има Господ, истината ще излезе на яве” и „той не е убиецът” отекваха в съдебната зала, а авторът им бе майката на подсъдимия.  Тя също като сина си, обвини пресата, че са настройвали общественото мнение и са определяли присъди.

Делото за убийството на Милена започна с крясъци! Илиян скочи на журналистите СНИМКИ„Истината някой ден ще излезе, а вас никой няма да ви чете“, заяви той

Майката на жертвата за пореден път излезе от пловдивския съд със сълзи на очи. С разочарование, че още няма присъда, тя сподели, че многократно е молила детето си да не се занимава с Илиян и че не е за нея.

„Нямах право да се бъркам в живота на Миленка. Тя повтаряше „Той ще се промени”. Не се промени, а стана по-лош. Не вярвам на думите му. До преди няколко години не искаше да види майка си, а сега искал я и затова признал. Не му трепна за миг. Нито докато гледаше видеото, нито на самите кадри докато разказва как е убил Милена. За мен той е убиецът”, каза Ангелина Динова.

Рангелов обаче обвини именно майката, че тя е виновна.

„Питайте Ангелина кой е виновен. Питайте я за албанците, с които се занимава. Тя е виновна. Питайте я защо върна Милена от Гърция и защо продаде чисто нова къща”, повтаряше няколко пъти обвиненият в убийство мъж.

В съдебна зала бе показан целия запис от следствения експеримент, който е направен два дни след убийството. Там Рангелов, придружен от следователи, криминолози и адвокат, разказва какво се е случило във фаталната нощ, както и демонстрира точно как е нанесъл удара с нож.

Всички подробности обаче предизвикаха сълзи в залата. Майката и брата на Милена напуснаха за кратко залата.  

Годеникът на Милена разкри подробности от фаталната нощ! Искал само да я сплаши! СНИМКИСемейството на момичето на издържа, близките й излязоха от съдебната зала

Обвиняемият отрече казаното от него в онзи момент да е истина. Той бил подложен от тормоз и дори бой. Следователка на име Десислава Льольова го накарала да пише самопризнанията, а в последствие да каже пред камера, че е убиец.

За шести пореден път делото бе отложено. На 2 юли, посочената по-горе следователка ще бъде разпитана. Надеждите на всички е делото да приключи и съда да се произнесе с присъда.