По повод убийството на Милена е бил извършен следствен експеримент, който се е провел на мястото на престъплението, с участието на обвинения за нейното убийство Илиян. Днес кадрите бяха излъчени в съдебна зала , като по време на представянето им, силен плач оглуши съдебната зала. Майката на момичето и най-близките й избухнаха в сълзи. В момента, в който Илиян показва на униформените как е наръгал момичето, семейството на Милена не издържа и излязоха от залата, за да се успокоят.

Експериментът се е провел на мястото на убийството. Пред камера Рангелов обяснява всичко подобно за нощта на зверското престъпление. В залата Илиян не трепна за миг.

От думите на Илиян, записани в следствения експеримент, Милена и той са се скарали преди убийството.

Той се прибрал и веднага си е легнал. Тогава Милена започнала да го обижда: "боклук мръсен, к*рвар, ето пак се прибра и веднага в леглото". Тогава Илиян и отвърнал: "Мамицата ти....какво толкова съм направил". Тя му отвърнала: "Ще видиш ти, ще останеш сам един ден” и тръгнала за работа.

Той взел нож от чекмеджето и тръгнал след нея.

„К’во искаш ти”, креснал той, обърнал я и забил ножа под гърдите й.

Той искал само да я сплаши, да я одраска с ножа, но острието потънало дълбоко и Милена се свлякла на земята. В този момент Илиян избягал, измил ножа и си легнал.

Делото за убийството на Милена започна с крясъци! Илиян скочи на журналиститеСНИМКИ