Дентални медици, преподаватели в големи учебни заведения и болници в Китай, се включиха в специализиран курс на Лазерния център на Медицински университет – Пловдив. Курсът е посветен на приложението на лазерите в терапията на пародонталните заболявания – област, в която Лазерният център бележи големи постижения.

Обучители от страна на Медицинския университет са трима преподаватели от Факултета по дентална медицина: доц. д-р Георги Томов, д-р Благовеста Янева и д-р Николай Николов.

„До този момент подобно обучение са минали групи от Гърция, Израел, Полша и Грузия“, съобщи проф. д-р Мариана Мурджева, заместник-ректор по международно сътрудничество и проектна дейност.

Още за обучението - вижте във видеото на TrafficNews.bg: 

 

Начало на практическите занятия беше дадено от д-р Благовеста Янева, главен асистент в катедра "Пародонтология и ЗОЛ" и преподавател в Лазерния център на ФДМ. Тя демонстрира различни лазер-асистирани пародонтални процедури на курсистите.

Клиничните демонстрации са интегрална част от обучението, което беше предложено на курсистите. Д-р Николай Николов, който е асистент в катедра "Пародонтология и ЗОЛ" и преподавател в Лазерния център на ФДМ, демонстрира върху пациенти лазер-асистирани пародонтални процедури с различна степен на сложност.

„Големият брой участници в този курс показва, че качеството на обучение е достатъчно високо, за да привлича както чуждестранни студенти, така и чужди специализанти”, обясни още проф. д-р Мариана Мурджева.