Най-големите имена в родния футбол дойдоха да се сбогуват с Иван Вуцов тази сутрин. Легендарният защитник и треньор си отиде на 79 години на 18 януари. Поклонението на националния стадион "Васил Левски" продължи близо два часа, а опечалените близки на легендарния защитник и треньор чуха много топли думи от неговите приятели и почитатели. 

Сред дошлите беше и бившият държавен глава Петър Стоянов, известен като запален фен на пловдивския Ботев. Най-трудно понесе сбогуването с Вуцата неговият голям съперник като играч и като треньор на ЦСКА Димитър Пенев, който си тръгна почти разплакан, придържан от бившия национал Ивайло Йорданов.

Поклонението събра и повечето герои от звездния ни отбор от САЩ 94, извел България до четвъртото място в света.  Капитанът на тима Борислав Михайлов, който в момента оглавява БФС, беше сред първите дошли. Той беше придружаван от "екзекутора на петлите" Емил Костадинов, сега член на изпълкома на футболния съюз. 

„Беше страхотен човек. Няма друг, който да разбира толкова много от футбола като него. Ако не беше Вуцов, нямаше да има четвъртите в света и успехите на българския футбол. Като треньор беше изключително строг, не търпеше лигавщини. Загубихме голям човек“, заяви бившият защитник Емил Кременлиев.

"Сбогом, учителю !", заяви легендарният голмайстор на "сините" Наско Сираков.  Друг любимец на агитката на Левски Божидар Искренов също едва преглъщаше сълзите, на опашката беше и Бончо Генчев.  

Своите съболезнования изказа новият директор на Левски Павел Колев, както и шефът на детско-юношеската школа на "Герена" и бивш национал Даниел Боримиров.

Бившият президент и собственик на Левски Тодор Батков дойде по-късно и упрекна сегашното ръководство, че не е почело клубната легенда, без да знае, че това вече се е случило.

Спортният министър Красен Кралев изтъкна огромните заслуги на Вуцов за родния футбол, а на опашката да се сбогуват с големия защитник и треньор дойдоха още много футболни знаменитости като Сашо Костов,  Кирил Ивков, Георги Цветков,  Пламен Гетов, Андрей Желязков, Стефан Грозданов и много други.

 

Всички присъстващи си спомняха не само за треньорските и организаторски качества на Вуцов, но и за начина, по който той ги е подкрепял и помагал в спортната кариера. Работата му с детско-юношеските школи, както и огромните му усилия по развитието на българския футбол също бяха изтъкнати многократно.

Звездите и легендите на не скриха емоциите и сълзите си на излизане от залата за поклонението.

 

Вижте ВИДЕО от поклонението: