Арматура падна от новострояща се, необезопасена сграда в Пловдив и нанесе щети на три автомобила, съобщиха потърпевши пред TrafficNews.bg. Инцидентът е станал вчера на Асеновградско шосе зад спортна зала „Колодрума“. Инвеститор на  строителния обект е пловдивската строителна фирма „Гербера“, собственост на бизнесмена Георги Чалъмов. Според информационното табло независим надзор над обекта е фирмата „Джей Ви Ки Косулт“ ООД, като в бъдеще това ще бъде комплекс Гербера 3.

Днес в 10 часа инвеститорът е обещал да се срещне със собствениците на повредените автомобили, за да им каже по какъв начин ще го обезщети.

„Там освен, че спират автомобили, минават и доста пешеходци и деца. По чудо няма някой пострадал“, коментираха от съседните жилищно сгради.

„Гербера“ е една от строителните компании в града, които изграждат огромно жилищни комплекси в район Тракия. През последните 10 години той изгради „Гербера 1“ и „Гербера 2“, като последният е популярен в квартала с названието Великата китайска стена. Заради опитите на инвеститора да уплътни предоставеният му от Общината терен с още три блока допълнително, поради тази причина преди 3 години в квартала имаше серия масови протести. Заради констатирани нарушения бе спрян и строежът на последния вход на комплекс „Гербера 2“. В момента Чалъмов води дело в Административния съд в Пловдив срещу Общината, тъй като от там отказаха да удължат срока на строителното му разрешение. Паралелно с това прокуратурата разследва и законността на въпросния комплекс, тъй като  живеещи в квартала подадоха сигнал за множество нарушения със строителните книжа.