Ремонтът на мемориалния комплекс Христо Ботев стана повод за раздор в Община Карлово. Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за клевета кмета на Калофер Румен Стоянов. Повод за това е изказване на Стоянов, в което той заявил, че отпуснатите целеви средства от държавата на общината в размер на 300 000 лева са били откраднати, без да е извършен ремонт.

След сигнал на кмета на Калофер Румен Стоянов и по заповед на премиера Борисов, Агенцията за държавен финансов надзор е започнала проверка в Община Карлово за това как са изразходвани отпуснатите от държавата пари. 

Още по темата – във видеото на ТРАФИК ТВ:

  

Средствата бяха отпуснати  за спешен ремонт на мемориален комплекс "Христо Ботев в началото на 2016-та, тъй като бе в окаяно състояние. По проекта трябваше да бъдат ремонтирани фонтаните на площада, да бъде поставено ново осветление на мемориала и да се стабилизират стълбите. Според туристи на обаче, състоянието на комплекса след ремонта не е добро

Според кмета на Калофер ремонтът е  извършен некачествено и затова  миналата година  няколко пъти е писал на община Карлово, която реализира обществената поръчка. До този момент обаче от  нейна страна не са предприети действия за отстраняване на проблемите  

Освен проблеми с осветлението, фонтана не работи, фугите между стъпалата са разбити. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов отказа да застане пред камера и заяви, че ще коментира казуса в съдебната зала.