Почивката от снега в Пловдив ще бъде едва 2-3 дни, съобщават от НИМХ към БАН. В четвъртък и петък валежи от сняг в няма да има, но от събота може да започне дълъг период на валежи от сняг. През цялата следваща седмица се очакват интензивни снеговалежи в Пловдив и региона.

От утре ще започне краткотрайно затопляне в Пловдив, което ще продължи до събота. Жълт код за силен вятър обаче  е обявен за 13 области в страната за 12 януари.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна, Добрич и Бургас. През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и временно силен.

От НИМХ предупреждават, че с наличната снежна покривка и вятъра ще има условия за навявания. За 4 области в страната за 12 януари е обявен и жълт код за сняг и поледици. Кодът важи за областите Добрич, Шумен, Варна и Бургас. В тези области до сутринта все още ще има снеговалежи. През деня вятърът ще бъде до силен, все още ще има условия за снегонавявания.