Многоетажен паркинг ще бъде построен на мястото на второто кръгово кръстовище на Панаира на бул. " България" в район "Северен". Дълго време там се помещаваше култовата кръчма "Веселото село", чиято сграда бе разрушена преди малко повече от година.

Към момента теренът се ползва за паркинг, но общинските власти са преценили, че мястото е удачно за построяване на многоетажна конструкция, която да побира повече автомобили. Теренът е собственост на общината и се разпростира на 800 квадратни метра.

Предвижда се капацитетът на съоръжението да е 120 коли, като местата ще бъдат разпределени на 5 етажа, съобщи кметът на район "Северен" Ральо Ралев. 

В проекта влиза и изграждане на пасарелка над кръговото кръстовище, която да свърже паркинга със сградата, предвидена за районна администрация на "Северен", намираща се на срещуположния ъгъл на бул. "Дунав" и "Цар Борис Трети".

Районният кмет ще възложи на архитекта на "Северен" да направи примерен проект, за да може да бъде калкулирана ориентировъчна стойност за изграждането на паркинга и прилежащата инфраструктура.

"Това ще ни позволи да преценим каква инвестиция ще е необходима, а след това ще го пуснем за изграждане на инженеринг", коментира Ралев.