Пореден случай на скандал в пловдивски автобус. Причината  - отново дребни монети за билетче. Наша читателка сигнализира, че е попаднала в полезрението на кондуктор в автобус N 10. Той й вдигнал скандал, защото платила за превоза с дребни.

„Прибирайки се от работа с линия 10 си приготвих 1 лев за билетчето: 4 х 20 ст., 1 х 10 ст., 1 х 5 ст., 2 х 2 ст., и 1 монета от 1 стотинка. Бях сигурна, че ще има скандал, но просто нямах други пари. Подадох му монетите и за мое учудване нямаше никаква реакция, но само и единствено поради факта, че една жена чакаше ресто и той моментално и ги даде. За момент реших, че скандал няма да има. Отидох и седнах. След 1 минута кондуктора обаче дойде при мен и започна да ми се кара и нарежда: "Такива стотинки повече да не даваш, че....". Случи се очакваното”, разказва читателката ни.

Случката се разиграла около 18:55 в автобус по линия 10 по булевард Източен в посока Тракия.

Дамата е била изключително ядосана и в същото време засрамена, защото пълен автобус са гледали грозната сцена. Тя си замълчала и прекратила спора.

„Как е възможно кондуктори да отказват дребни монети и да правят грозни сцени и скандали, след като Българската народна банка е указала кои са парите в обръщение?!”, завърши пловдивчанката.