Ученици от Националната търговска гимназия в Пловдив се свързаха с редакцията на TrafficNews.bg, за да поискат още 7 дни ваканция. По техните думи в класните стаи температурата била около 4 градуса, тъй като имало проблем с парното. 

Децата се оплакаха, че всички стоят с якета и че вече голяма част от съучениците им са напуснали учебните занятия заради студа. 

Оказва се обаче, че на възпитаниците на елитното школо просто... не им се учи. Наш репортер се свърза с ръководството на Търговската гимназия, от където подчертаха, че не просто няма проблем с отоплението на сградата, а парното е пуснато още в петък и е работило през целия уикенд с цел температурите в сградата да бъдат подходящи за провеждане на учебни занятия. Те обясниха, че към момента всички класни стаи са отоплени, а в случай, че градусите паднат значително, повечето помещения са снабдени с климатици, които ще бъдат използвани. 

Междувременно и от друго пловдивско школо се жалваха от студа. "Пишем от училище "Любен Каравелов" гр. Пловдив. Една от акумулиращите печки в нашата стая не работи и е много студено! Не е повече от 14 градуса, студено ни е!", написаха децата. Свързахме се с директора на училището г-жа Щерева, която обясни, че няма проблем с температурите и че те са в норма. 

Очевидно празничната ваканция, която беше удължена само за Пловдив с още 2 дни, се е усладила на учениците, но ще им се наложи да се настроят за учебен процес, тъй като за сега не се очертава да бъде обявена дървена ваканция.  

Снимката е илюстративна!