Бившият рейнджър, който уби 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова край Сопот,  е избягал в Гърция след убийството. Седмица по-късно сам се е върнал и се скрил при бившата си жена в село Зверино. Това стана ясно по време на делото за мярката за неотклонение на Светослав Каменов, което в момента тече в Окръжен съд. 

Светослав и Десислава заминали заедно за Сопот на 29 ноември. Закарал ги техен приятел с автомобила си "Форд Транзит". Каменов бил обещал на жената да ѝ помогне за изпитите в Националния военен университет "Васил Левски", където тя учела. Там обаче се скарали, той посегнал да я удари и ѝ счупил врата. Каменов решил да заличи следите като скрил трупа на Десислава в раклата под дивана. След това заковал седалката с пирони. Потеглил за София и се установил при друга своя приятелка. Там обаче останал само един ден, двамата се скарали и той напуснал жилището ѝ. Отправил се към Благоевград и пеш пресякъл границата. 

Останал седмица в Гърция, а на 7-ми декември се върнал отново в България. Заминал за село Зверино, където живеят майка му и бившата му жена. След като усетил, че обръчът около него се затяга, той се скрил и заявил, че ще говори само с брата на съпругата си, който бил полицай. 

Упътил го към определено място в гората край Мездра. Пред него признал, че е убил Десислава. По-късно направил същите признания и пред пловдивския криминалист Захари Клинков. По време на досъдебното производство обаче обвиняемият не е правил самопризнания. Според адвокатката убиецът и жертвата не са имали любовна връзка.
 
Каменов поиска по-лека мярка от съда, но желанието му не бе уважено. Съдията му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Бившият рейнджър е осъждат 4 пъти и е реабилитиран.