Тодор Неделчев, който на 13 юли блъсна колоездач и той по-късно почина, току-що "разбра" защо е в съдебната зала, предаде репортер на TrafficNews.bg. Досега бизнесменът не знаел, че има обвинение срещу него, стана ясно от думите на адвокатката на обвиняемия. Която пък забрани на журналистите да снимат клиента й, като им обеща, че тя ще им даде снимка извън залата.

Тодор Неделчев, причинил смъртта на 85-годишен мъж от Пловдив, чиято мярка се гледа в момента в Пловдивския окръжен съд, е с 30 санкции от КАТ, стана ясно в залата. Това са фишове и наказателни постановления, предимно за несъобразена скорост, разказа прокурорът по делото.

От видеокамерите на улица "В. Търново" ясно се вижа как е станало произшествието. Починалият Стамболов е карал колело по улицата, спира, оглежда се, пропуска автомобил от ляво и тръгва да пресича ул. "Авксентий Велешки" в посока Цар-Симеоновата градина. Там, на улицата, го връхлита нисанът. Ударът е в средата на автомобила. За това говори и калъфът на очилата на загиналия, открит на предното стъкло.

Очевидец твърди, че не е чул спирачка, а само тъп удар и видял тялото на земята. Следи по асфалта от спирачен път също няма.

За деянието законът предвижда от 2 до 6 години затвор.

Босът подпалвач от Джиро трейд Неделчев сподели в съда: "Съжалявам и се извинявам на роднините за преживяното. Искам по-лека мярка. Тази е тежка за мен. Имам 38 работници, които разчитат на мен, давам им работа и заплата. Ако сам в ареста, не мога да си гледам двете малки деца. Искам домашен арест или парична гаранция.

ОБНОВЕНА В 15,40 ч: В крайна сметка съдът наложи най-леката мярка за неотклонение - подписка, за Неделчев, която се състои в поемане на задължение обвиняемият да не напуска местоживеенето си без разрешение на съответния орган.