86-годишният колоездач, който бе прегазен на  ул. "Авксентий Велешки" е мъртъв, съобщиха за TrafficNews.bg от полицията. Мъжът, който бе блъснат от джип "Нисан" е издъхнал в линейката. Той е бил с много тежка черепно- мозъчна травма. Откаран е в Съдебна медицина.

За съжаление смъртта на велосипедиста бе предизвестена. Точно преди една седмица в TrafficNews.bg публикувахме текст със заглавие "Дано и този пловдивчанин не се окаже пророк. Пред Морадо е опасно за пешеходци". Един от редовните читатели на сайта за пореден път бе заснел нарушителите, които паркират на ул. "Авксентий Велешки"  зад заведението без изобщо да се притесняват от забранителните знаци. 

"Най-притеснително обаче е положението пред пешеходната пътека, която е една от най-натоварените в града и вече е имало инцидент с майка с бебешка количка. Както личи от снимките, така паркиралите водачи ограничават видимостта към пешеходната пътека и съответно намаляват времето за реакция на водачите поради късното възприемане на пресичащия. Изпращам ви тези снимки с надеждата, че някой най-после ще си свърши работата, преди да е станало прекалено късно", написа нашият читател.

Днес, седем дни по-късно мъж бе блъснат на същото място, за което бдителният гражданин предупреди. 

За съжаление сигналът на читателя ни далеч не е първия за този участък. Паркираните от северната страна на "Авксентий Велешки" автомобили са обичайна гледка както през деня, така и вечер. Паркингът на "Морадо" очевидно не е достатъчен и клиентите оставят автомобилите си на улицата. През деня посетителите на търговските обекти, които се намират на гърба на заведението също нарушават знаците. 

Хората в квартала недоумяват защо общинските охранители, които дебнат всеки нарушител в Синя зона, са толкова либерални към наглеците. Спорадично полицията прави там акции, но очевидно те нямат необходимия възпитателен ефект. 

За сметка на това пък читателите на сайта правят най- различни предположения за липсата на контрол. Те смятат, че на общинските служители се плаща на ръка, за да си затварят очите за нарушенията. Дали това е така или не, ние не можем да кажем. Само засиленият контрол обаче ще промени мнението на гражданите и ще направи улицата проходима и безопасна.