Управата на Втора градска болница направи проверка на скандален случай, огласен от TNS.bg. За инцидента пред Спешното в болницата разказа съпругата на колабирал пловдивчанин. В петък вечер на мъжа му прилошало и жената, притеснена, веднага го откарала до Втора градска болница в Кючука.

Докато чакали да ги приемат пред Спешния център, на мъжа отново му прилошало - пребледнял  и започнал да забелва очи. Притеснената жена почукала на вратата на кабинета, но оттам ядосан доктор и изкрещял „Ще чакате”.

Наш репортер се свърза с ръководството на болничното заведение, в което пловдивско семейство преживяло истински  кошмар. От там ни увериха, че проверка ще има и официално ще съобщят резултатите от разследването.

Наш репортер се свърза с директора на болница „Свети Панталеймон” Петко Недев, който има друга версия за инцидента. 

След нашата публикация е започнала незабавна проверка по случая. Директорът е провел среща с потърпевшата и с екипа, които е бил на смяна във въпросната вечер.

„Установихме, че заболяването на мъжа е хронично. Не от днес и вчера той е с подобни симптоми- световъртеж и прилошаване. Това най-вероятно се дължи на ниско кръвно, но тепърва ще се правят още изследвания и консултации със специалисти. В петък от сутринта на мъжа му е било зле. Вечерта той и съпругата му идват в болницата. В същия момент всички болнични легла са заети, а наша служителка е била в коридора. Уверила се е, че мъжът не е в критично състояние и ги е помолила да изчакат. Госпожата е започнала скандал и да заплашва с медии. Съпругът е приет в кабинета, а жената е настояла да го придружи, защото се съмнявала в компетентността на колегите. Тя ги обиждала и се държала агресивно. Колегите са се видели в чудо с дамата и са повикали полиция. Тя е била питана дали е медицинско лице и се оказва, че е начална учителка”, разказа пред репортер на TNS.bg д-р Недев.

В момента пациентът е настанен в неврологично отделение.

„От  човешка гледна точка разбирам жената. Тя се притеснява за съпруга си, но не мога да оправдая нейното отношение. На мъжа е оказана адекватна помощ. С държанието й  не ние , а тя унижава хората - в случая лекарите. Нека шивачите си гледат шиенето, лекарите пациентите, а учителите - децата. Да не се бъркаме в професиите на другите, когато не сме компетентни. Съжалявам за чакането, въпреки че и този въпрос е спорен”, допълва Недев.

Още по случая може да видите ТУК

TNS.bg