66-годишният Васил Рангелов, който снощи намери смъртта си, забивайки се в ремаркето на камион,  е карал с бясна скорост и се е разминал на косъм с полицейски патрулен автомобил на кръговото в ЖР"Тракия" снощи. Опелът на Васил се движел на зиг заг, твърдят очевидци. 

Около 22 часа снощи в района на надлез "Скобелева майка" лекият  автомобил опел навлязъл с висока скорост в кръговото. През него в същото време минавал полицейски автомобил и Рангелов едва не го отнесъл. 

Колата на 66-годишния мъж продължила да се движи криволичейки по Ягодовско шосе, а полицаите тръгнали след него с патрулния автомобил. Шофьорът не реагирал на звуковите и светлинни сигнали, подадени от униформените.

Минути по-късно опелът се врязал в паркиран товарен автомобил МАН на улица “Княз Борис І”. На място пристигнали допълнителни полицейски екипи, служители на пожарната и Бърза помощ.

"Патрулният автомобил е правел обход, в него е имало трима служители. Те са видели как колата се насочва с голяма скорост към тях и едва са успели да избегнат удара" коментира за TrafficNews.bg директорът на полицията ст. комисар Христо Разсолков.  

Шофьорът е бил изваден от автомобила с помощта на специализирана техника. Мъжът е починал в линейката, на път за болницата. Според хора, които са били на място от колата се е носела силна миризма на алкохол. 

На Рангелов е взета кръвна проба. На местопроизшествието се извършват огледи, взети са обяснения от свидетели и очевидци на случилото се. Колата е нямала и  застраховка Гражданска отговорност. 

Първата новина за инцидента четете ТУК 

Повече за полицейската гонка четете ТУК 

Разказа на очевидец - гледайте ТУК

Видео от мястото на инцидента:

TrafficNews.bg