Водач сътвори куп нарушения в пловдивското село Труд. Той не спрял на СТОП палка, спретнал гонка с полицията, отказал тест за алкохол и за капак возилото му било без сключена застраховка гражданска отговорност. След съставения му кат на място, шофьорът имал наглостта да жали глобата си с мотива, че не е виновен.  Магистратите обаче го „зарадваха” навръх Нова година с решение, а именно, че е автор на деянието.

Екшънът се разиграл преди месеци в село Труд. Жандармерия и полиция са провеждали акция, свързана със Закона за движение по пътя.

На улица „Димчо Дебелянов” , около 11 часа вечерта, униформените забелязали тъмно ауди да се движи към тях. Един от полицаите подал знак на водача да отбие в дясно със СТОП палка. Вместо да спре обаче, превозното средство увеличило скоростта, заобиколило колите на МВР, качило се на тротоара и отпрашило.

В колата ясно се виждал шофьорът, както и спътникът му на задната седалка.

Полицейската кола тръгнала след аудито. Не след дълго, колата спяла пред една от къщите в селото, водачът слязъл и седнал на дясната пасажерска седалка.

До колата се приближили униформените, които забелязали, че мъжът е във видимо пияно състояние. При опит да го изпробват, той отказал. При проверка на колата пък, станало ясно, че е без валидна застраховка.

Шофьорът бил отведен в районното в Труд, където му били съставени три акта – за отказа за тестване за алкохол, не спиране на СТОП палка и за липса на застраховка. Под всеки един от протоколите, мъжът написал възражение.

Така след месец той подал жалба за отмяна на наказанията си. Като мотив той посочил, че не е извършил нито едно от нарушенията, както и че не той е шофирал, а приятелят му.

Последният , който се е возил на задната седалка, също заявил в съдебна зала, че той е водачът. Обяснил, че с познатия му пиели преди 11 часа ракия и че правили ремонт на къщата на нарушителя.  Подобни твърдения е направил и синът на шофьора, който заявил още, че книжката на баща му е била отнета преди време, защото е хванат пиян зад волана.

След всички изслушани свидетели и събрани доказателства, съдът реши да остави без уважение жалбата на шофьорът. Магистратите му наложиха парична санкция и го лишиха от книжка за един месец.