Две години и четири месеца реално е присъдата, постановена преди минути от Окръжен съд Пловдив за обвиняемата Катя Лерца. Четири години тя ще бъде лишена от право да управлява автомобил. 

На 13 май 2017 година Лерца прегази със 100 км/час полицаят Делян Палазов и го уби на място. Той остави вдовица и две сирачета. Утежняващо вината обстоятелство за шофьорката, която също е майка на две деца, е фактът , че 20 дни след като книжката й е отнета, тя отново бе заловена да шофира. 

Според адвокатът ѝ Марин Mарковски полицаят Делян Палазов е нарушил закона, като е излязъл пред камиона и е влязъл в средна лента.  В 30-минутна пледоария той изтъкна, че Лерца не трябва да влиза в Сливенския затвор, защото ще стане по-зле. Там имало само циганки с ужасяващи престъпления.

Адвокатът на вдовицата на полицая Делян Палазов поиска 4,5 години затвор, а баща му максимална присъда.

„Жената, която съсипа семейството ми, трябва да плати със свободата си”, каза вдовицата Палазова. Реално, ако се даде 4,5 години затвор за Лерца, ще излежи 2 години в най-добрия случай, тъй като признава вина, което автоматично намаля присъдата ѝ с 1/3.

„Признавам фактите, но не и вина. Аз съм майка на две деца", заяви Лерца. 

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Подробности - във видеото на ТРАФИК ТВ: