Ромите от Войводиново, които разбуниха духовете с връщането си в селото, са си тръгнали, съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам заявиха, че към 11 часа е получен сигнал за завърнали се обитатели на част от къщите в ромската махала. Натам са били насочени екипи на РУ Труд, Специализирани полицейски сили и работещите в региона служители на жандармерията.

Не е допуснато нарушение на обществения ред и към момента обстановката в селото е спокойна. Хората от ромската махала са си тръгнали след обяд, разотишли са се и местните жители, които са се събрали край църквата. В селото е осигурено полицейско присъствие.

TrafficNews.bg научи, че заедно с ромите са били и представители на Български хелзински комитет, както и чуждестранни журналисти.

По-рано ромите бяха категорични, че ще нощуват в къщите си. Тези, чиито постройки са бутнати, твърдят, че им е обещано да им осигурят фургони, ако се върнат.Ромите се бяха заканили с война и масови протести, ако бъдат изгонени отново от имотите си.

В същото време за 18.00 часа днес е насрочен нов протест, на който се очакват жителите на цялото село.

Очаквайте подробности!

Снимка:БТВ

Ромите се върнаха във Войводиново, селото се вдигна отново на протест СНИМКИОколо 50 души се опитаха да пробият полицейската блокада