Малки ромчета опитаха да оберат паркиран автомобил на паркинга на КАТ – Пловдив. За инцидента ни съобщи собственикът на колата, който се отървал без загуби само заради предупреждението на стоящ наблизо мъж.

„Днес щях да вляза в система на обирджийство, отивайки да платя глоба в КАТ! Паркирам си автомобила на единственото разрешено около КАТ място, а именно паркинга срещу него. Паркингът пък е в непосредствена близост до ромските къщи, построени от общината, и щъкащите ромчета наоколо са обичайна гледка с дума на уста: "Бате, дай стотинки за баничка", разказа ни мъжът. „Още влизайки в паркинга, две от тях, на видима възраст десетина години, веднага се затичаха към мен. Вече беше паркиран автомобилът ми, едното се е лепнало на пасажерската дясна врата и нещо мрънка през затворения ми прозорец. Поемайки да слизам, ме посреща другото, искайки пари за баничка. Казах му да дойде с мен, за да му купя баничка, а то избяга на двайсетина метра и се събра с другото ромче, гледайки ме отдалече”, продължава разказа си мъжът.

Той помислил, че са недоволни, че не им е дал пари. Учудил се е колко лесно се е отървал от малките просещи деца и повече не им обърнал внимание.

„Заключвам колата с дистанционно си и малко преди да поема към КАТ, чувам, че някой вика нещо. Обърнах се и от учебна кола, също паркирана на паркинга, спретнат ром ми говори нещо иззад волана. Когато се доближих, той бе сам, явно чакащ инструктора си. Посочи ми моята кола с думите: "Вратата ти е отворена, малкият я отвори". Обърнах се и предната дясна врата бе открехната от малкото ромче, докато другото ми е искало пари за банички...”, обяснява мъжът.

„Не можах да повярвам, че ром от роми ме предпази, но бе факт. Аз щях да си мисля, че автомобилът ми е заключен, и докато си оправя бюрокращините в КАТ, малките щяха ми тарашат всичко, що има в колата. Хора, имайте предвид тази схема и се пазете не само пред КАТ, а където и да е”, призовава мъжът.

След като видял, че вратата е отворена, той потърсил с поглед хлапетата, но те вече бягали надалеч. Пловдивчанинът разказва, че се радва, че не са успели да задигнат нищо от колата му. Надява се другите шофьори да са внимателни, за да не пострадат.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg