6 000 рокери от цяла България дадоха старт на мото сезона. Най-голямото групово каране у нас започна от храм-паметника "Ал. Невски" и завърши при резиденция "Бояна". То беше под надслов "Внимание и толерантност на пътя".

Под звуците на Бон Джоуви и ръмженето на моторите 25-годишният Борис предложи брак на красивата Александра.

Младежът изчаквал да дойде денят откриването на пролетния мото сезон, за да попита 20-годишната девойка дали иска да му стане съпруга. Десет пистови мотора, събрани плътно един до друг под формата на сърце, а по-средата младият Борис на неговия мотор, чакащ своята любима. С клаксони и грохот, точно пред паметника на Незнайния войн, там където гори вечният огън, Александра пристигна в средата на сърцето с голям мотор, пише Стандарт.

Преди да стигне при своя Борис обаче, тя премина през дълъг коридор, направен от техни приятели от мото клуб София. Тя бе с розова каска и кожено яке, стъписана, първата една минута дори не слезе от мотора. След като разгледа наоколо скочи в прегръдките на любимия си.

С дрон, летящ в небето, годежният пръстен с диамант долетя в ръцете на младежа. Той беше в малка червена кутийка и окачен за дрона с дебел конец. В първия момент Борис не успя да хване пръстена, който се полюшваше на ляво и на дясно.

След като вече беше в ръцете му се появи друго препятствие - трябваше да изгори конеца със запалка. Отново заради вятъра не успя да го вземе окончателно, но възрастните рокери са винаги насреща.

"Момче дръж това ножче и бързо с него отрежи конеца. Бързо, защото девойката ти ей сега ще избяга", провикна се рокер с кожено яке, на чиито гръб пишеше „България над всичко".

Борис взе бързо ножа и с треперещи от вълнение ръце разряза конеца, а малката червена кутийка се озова в ръцете му. Той падна на колене пред момичето, чиито очи бяха вече насълзени и съвсем тихо я попита дали ще се омъжи за него. Приятелите им обаче пожелаха да чуят силно нейният отговор.

"Кажи го силно, Александра. Нека го чуем всички мотористи на нашия празник днес. Това е двоен празник за нас", се чуваха силно гласове.

С всички сили и сълзи на очите, 20-годишното момиче извика силно "да".

Ръмжене на мотори и викове "горчиво" огласиха цялата улица. Заветната целувка приключи с обща прегръдка на младежите от мото клуб София, които засипаха младоженците с поздрави. Заедно с всички останали мотори, празнуващи отркиването на мото сезон 2016, двамата влюбени се качиха на своята машина, за да се включат към традиционното шествие, което завърши в "Бояна".

Момчето и момичето се познават от девет месеца. Запознали се на една от сбирките на мото клуб София и разбрали, че са един за друг. Борис Денков е серитьор в столично заведение, но през свободното си време казва, че обича да рисува. Най-красивата картина, която нарисувал, бил портрет на любимата му Александра.

Тя, от своя страна, пък е студентка първа година В Медицинския университет, специалност "зъботехника". И двамата са от София и са отраснали в столицата.

"Щастлива съм, че срещнах точно този човек в живота си. Това е най-прекрасният миг, който някога съм изживявала. Толкова съм развълнувана", разказва момичето.

Тя дори не подозирала за това предложение. Същият ден нейни приятели й звъннали, за да й кажат, че моторът на Борис не може да запали и да я вземе на мото шествието. Казали й че тя трябва да отиде при него, за да го види.

 "Очаквах друго, дори бях притеснена. Когато видях Борис и моторите, събрани под формата на сърце, първо се зарадвах, че той е добре. Чак тогава осъзнах, че се случва нещо друго", развълнувано добави Александра.

Още новини ТУК

TNS.bg