Минимална заплата 800 лв. и минимална пенсия 450 лв. поиска един от протестиращите пловдивчани - Живко Атанасов. „Това е минимумът, с който можем да оцелеем“, категоричен е той.

Автошествието премина през възлови пловдивски булеварди, а преди минути хората се събраха пред сградата на общината, скандирайки „Мафия“. Недоволстващите развяват трибагреника и подават високоговорителя от човек на човек, за да може всеки да каже исканията си, предаде репортер на TrafficNews.bg.

„Не искам минимална пенсия от 170 лв., не искам децата да се делят на бедни и богати, на българи и роми. Не искам да плаща по9висок данък, а в същото време да не мога да си позволя кола на 2 години“, заяви гневна пловдивчанка. И риторично попита дали въздухът ще стане по-чист, ако плаща по-високи данъци.

„Засрамете се, българи, една шепа сме, не може всеки да гледа себе си, защото така стигнахме дотук. Трябва да сме единни“, заяви друг протестиращ.

Току-що към протестиращите се присъедини и група от 30-ина човека от Пазарджик.

Ето какво поискаха протестиращите от Пазарджик пред Община Пловдив:

Нов фокус на протестите в Пловдив! Недоволстващите искат смяна на системата и по-добър живот СНИМКИ и ВИДЕОДесетки пловдивчани отново излязоха на улицата