Прах в очите. Така нарекоха намалението на цените на горивата протестиращите, които рано тази сутрин започнаха да се събират на паркинга на бившия Практикер на бул. „България“ в Пловдив. Въпреки лошото време десетки пловдивчани и членове на движение „Възраждане“ за втора поредна неделя излязоха на улицата. Те вече искат не само намаление на цената на горивата, но и смяна на системата и по-добър живот.

„Трябва да сме единни и да излезем всички да протестираме. До момента милиони българи например искаха оставката на Валери Симеонов, но я искаха от къщи, от масата. В един момент, когато хората на протестите станаха повече, Симеонов подаде оставка“, коментира пред репортер на TrafficNews.bg Ангел Георгиев от „Възраждане“.

„Тук съм, защото съм против управлението на Бойко Борисов. Доволен съм, че Валери Симеонов подаде оставка. За съжаление обаче не виждам алтернатива, ако правителството падне, какво по-добро може да дойде“, коментира друг протестиращ, който развя българското знаме. Той допълни, че цените на горивата не го касаят, защото няма кола.

Протестиращите твърдят, че държавата не предприема всички мерки, за да могат българите са си осигурят елементарни условия за живот.

Организаторката Весела Колева пък отрече протестите да са партийно подкрепени. „Всички тук сме обикновени хора и искаме да изразим недоволството си“, посочи тя.

Тук вече има над 50 коли. "Вече не издържаме да ви издържаме", е изписано на една от колите, от която звучи "Боят настана". От други автомобили се чуват родопски гайди. 

Очаква се всеки момент тук да пристигне и групата протестиращи от Стара Загора. След това една част от хората ще се отправят на автошествие в града. Други ще тръгнат към София, за да се присъединят към националния протест.