Крясъци и викове отекнаха в блока, в който избухна пожар днес следобед. Собствениците на апартамента и над 20 техни близки и приятели се опитаха да се качат до обгоряното жилище и да потърсят сметка на пожарникарите за липсващите пари. Хората поискаха да бъдат претърсени пожарните автомобили и да бъдат задържани огнеборците, които са гасили пожара. След намесата на полицаи, множеството бе изведено от блока и пожарникарите продължиха работата си.

Някои от близките предложиха  да бъдат доведени полицейски кучета, които да намерят липсващите 300 000 евро. Близките изказаха десетки хипотези, за това къде може да са пликовете с парите. Една от версиите е, че един от пожарникарите е хвърлил през терасата банкнотите, а според други те са  скрити в някой от автомобилите. Пожарникарите отнесоха и десетки клетви, както и много обидни думи.

Припомняме ви, че огънят е лумнал в апартамент на петия етаж на булевард „6 септември”, докато жена с двете й деца били вътре. Майката успяла да излезе от жилището и се обадила на пожарната.  Огнеборците загасили пламъците, но по-голяма част от жилището е изгоряло. Тя и децата й са откарани в болница за преглед.

„Хората имат сериозен бизнес, събираха дълго време пари, за да си купят къща”, заяви жена, която познава семейството.

Малко след това избухна и скандалът- според собствениците на жилището липсват 300 000 евро. Парите били в торба, която била оставена непокътната, а сумата липсвала. Над  50 души се събраха в подкрепа на семейството и пред блока и скочиха срещи пожарникарите. На място пристигнаха и полицейски автомобили, които се опитваха да усмирят тълпата. 

Шефът на пожарната в Пловдив Димитър Стоенчев заяви, че вярва на своите момчета и не смята, че са откраднали каквото и да е. 

Oще снимки ВИЖТЕ ТУК!

ТrafficNews.bg