Пожарникарите от Регионалната дирекция в Пловдив и семейството на Тодор Топлев се обръщат с апел към всеки, който иска и може да ги подкрепи в кампанията им по набиране на средства за лечение на техния близък и колега.

През януари ви разказахме за дългогодишният началник смяна в Първа районна противопожарна служба Тодор Атанасов Топлев, който е с поставена диагноза левкемия. Необходимата сума за лечението му към момента е 190 000 евро. От тогава до сега огнеборците и семейството направиха няколко инициативи за набиране на необходимите средства, за да може Тошко да замине на лечение в Германия.

От скоро кампанията получи и DMS номер. Може да помогнете на смелия мъж, спасил стотици животи с sms на номер 17 777 и текст DMS TOSHO.

Тошко Топлев е семеен, има две деца. Награждаван е многократно за работата си и е отличен спротист.  Сумата, от която се нуждае, не е огромна, но е непосилна за семейството и близките му. Не може да се набави и с кредити, коментираха колегите му от Пожарната. Големите мъже, които всеки ден се сблъскват със смъртта искат Тошко отново да идва на работа и да им помага. Те казват това със сълзи на очи.

Самият Топлев написа мечтата си преди три дни на страницата си във Фейсбук: „Ще споделя за какво мечтая и какво не искам:
- желая да виждам внучетата ми как растат, как изричат първите си думички, как се гушкат в топлите прегръдки на майките си (моите прекрасни дъщери), как изгрява и залязва слънцето...да се усмихвам.
- не искам хората да ме гледат със съжаление, не искам да бъда безпомощен, не искам да се събуждам в болницата, не искам да страдат и умират хора.

Аз искам да живея и ще се боря до победен край! Вярвам!”

Освен с SMS всеки може да помогне и по някой от следните начини:

Уникредит Булбанк - Пловдив - BIC:  UNCRBGSF 

IBAN:  BG80 UNCR 7000 1522 5171 29  - в лева

IBAN:  BG37 UNCR 7000 1522 5171 27 - в евро 

ТОДОР АТАНАСОВ ТОПЛЕВ

Както и чрез PayPal на акаунт:  fire1966@abv.bg .

На различни места в града, общо 74, има поставени дарителски кутии. Може да видите къде е най-удобното за вас място ТУК. 

Още по темата може да видите ТУК.

TNS.bg