Пловдивчанка стана свидетелка на нещо различно в болниците у нас. Докато постоянно излизат истории за грубо отношение на лекарите и нередностите в болницата, медици от УМБАЛ „Пловдив“, са показали човешкото лице на медицината.  Те са приели, прегледали, преоблекли и нахранили бездомник, въпреки че е нямал осигуровки, пари, а бил и във видимо нетрезво състояние.

Ето разказа на жената без редакторска намеса:

"Станах свидетел, на една благородна кауза в УМБАЛ Пловдив (бившата Окръжна болница). Един от екипите на бърза помощ, докара намерен бездомник паднал в локва, със съмнение за счупен глезен. Слава Богу, след обстоен преглед кракът на човека е само контузен, фрактура няма.

Този човек не беше в адекватно състояние (видимо пиян). За приемането, на който и да е пациент, постъпил по спешност в болницата е необходимо да се изпълнят някои стъпки,една от тях е за да се види дали този човек е осигурен, работи ли и т.н. Естествено, се оказа, че той не отговаря на тези от държавата изисквания.

Но въпреки всичко, както следва и пише в Хипократовата клетва, лекарите от ортопедичното отделение се отзоваха. Този човек бе нахранен, бе преоблечен в топли и сухи дрехи, настанен на легло за през нощта и обгрижен, така както един лекар би помогнал и на един осигурен и пълноправен член на държавата. Беше потърсена помощ, та дори и съвет от органите на реда и социалните, какво да се прави, но те отказаха съдействие.

Също така бяха потърсени и неговите близки, които са уведомени за неговото местоположение и състояние, но за съжаление ,и те пренебрегнаха това с лека ръка.

 Казвам всичко това, за да се знае, че колкото и да казват и да плюят държавните болници, да хвалят частниците, въпреки всичко и системата дори, лекари са тези, които помагат на хората безвъзмездно, макар и в клетвата да пише че тази помощ не е безплатна.

Ние сме хора и е нужно като такива, здрав болен да носи. Нека не забравяме, че за да сме силни като народ е нужно да си подаваме ръка и то не само когато се налага. И завършвам така – Кубрат е казал на синовете си: една клонка ако е сама ще се пречупи много лесно, но ако към тази клонка са прикрепени още те няма да се пречупят така лесно! Ето така и българският народ трябва да стои пред държавата!"