За добро утро пловдивчанка беше сюрпризирана тази сутрин със заплашителна бележка на автомобила си. "Следващия път в който махнеш бутилката и спреш ще ти срежа гумите". Като изключим очевидната неграмотност на написалия я, посланието му е кратко и ясно. 

"Това е точно зад Земеделския колеж на бул. "Дунав", ул." Борис Дякович " - пред №4. Тук паркират и много коли от съседни улици, поради липса на място, използва се и като паркинг от посетителите на колежа. Вечерта, прибирайки се късно, действително отстраних бутилка, поставена на единственото останало празно място пред целия блок. Живея тук, откакто съществува блокът. Колата ми не запушваше нито гараж, нито входа на блока - това  е съвсем нормално предблоково пространство. Има съседи от двата съседни входа - № 2 и № 6, които понякога практикуват този метод за запазване на места (с бутилки), но пред № 4 това не се е случвало досега. Може да бъде всеки... дори и от съседна улица...", разказа нашата читателка.

"Не мисля, че подобни методи решават проблемите с паркирането... Бих искала да призова към толерантност и бдителност живеещите и желаещите да паркират на тази улица. Недопустимо е да възникват съседски войни заради това! Проблемът наистина е огромен, но аз бих призовала всеки, който види подобна бутилка, да я отстранява, дори и без намерение да паркира там, където е сложена", сподели пловдивчанката.

Жената ще сезира органите на реда за получената заплаха. А ние, без да се впускаме в подробности колко е редно да си "заплюваш" място за паркиране с бутилка, ще посъветваме отправилия заплахата да се въздържа от необмислени действия. Липсата на достатъчно паркоместа в Пловдив е проблем, който не може и не бива да се решава с рязане на гуми, заплахи и нерви.

Разбира се, колата на пловдивчанката и в момента е паркирана там, където е местодомуването й.